Spelen bij Idee 68 …

Als je 9 jaar bent (meestal zit je dan in het vierde leerjaar), ben je oud genoeg om mee te spelen. Als je 17 jaar geworden bent (meestal heb je dan het vijfde middelbaar beëindigd), heb je voor het laatst mee gespeeld in de grote productie van Idee68

Met pijn in het hart zwaaien we elk jaar opnieuw enkele fantastische spelers uit. Als we dat niet zouden doen, geven we nieuwe, jonge spelers geen kans en zou onze spelersgroep alsmaar verouderen.

Omdat de ‘afzwaaiers’ Idee68 moeilijk kunnen loslaten, bijten zij zich het jaar nadien vast in een eigen productie. Ze dragen die helemaal zelf: Ze spelen, regisseren, maken decors, zorgen voor de muziek en de belichting, voeren promotie, zijn verantwoordelijk voor grime en kledij, kortom, met wat ondersteuning van de vaste medewerkerskern van Idee68, voeren zij een stuk op dat gezien mag worden.

Vele jongeren die naar onze voorstellingen komen kijken, krijgen zin om mee te spelen.

Maar hoe doe je dat nu, meespelen bij Idee 68?

Wel, eerst kom je op een wachtlijst terecht.

Je hoeft nog geen negen jaar te zijn om je daar al op te zetten. Enkel jongeren die in Groot-Grimbergen wonen of er school lopen, komen in aanmerking.

Ongeveer een jaar op voorhand bepalen we hoeveel spelers we zullen nodig hebben voor onze volgende productie. We bekijken hoeveel spelers afzwaaien en hoeveel er opnieuw intekenen. De huidige spelers krijgen immers altijd voorrang. Afhankelijk daarvan spreken we de wachtlijst aan. Wie daar het langst opstaat, krijgt eerst de kans. Wanneer we dan nog moeten kiezen, krijgen broers en zussen voorrang.

Bij Idee 68 geen audities, iedereen is welkom. We proberen uit elke jongere het beste naar boven te halen. Met succes!

Wil je graag meespelen, stuur dan een mailtje naar idee '68.

Onze talentvolle acteurs ...

Arthur

Charlotte

Dries

Fe

Felix

Fiora

Jarno

Kylian

Lana

Lieze

Louise

Lukas

Mirte

Nell

Nina

Robbe

Seppe

Silke

Ward

Winter

Wito

Zeno

En niet te vergeten, de souffleurs en Regie-assistent die alles in goede baantjes leiden ...

Felix & Fe

Arthur